Kamers

Drie verschillende kamers die één ding gemeen hebben: de vloek van de miskende herbergier. Houdt de vloek ook jou opgesloten of vind jij de uitweg?

Van uitsluiting komt insluiting

Vrijdag 23 april 1419. Het dorpje Ter Borgh krijgt stadsrechten van de Heeren van Wisch. Een heuglijke dag voor iedereen. Niet voor Gerben de Waardt. Zijn bruisende herberg ’t Swaentje ligt net buiten de Stadspoorten. Onder hoongelach van de kersverse stedelingen gaan de feestelijkheden, maar ook de stadsrechten, aan Gerben voorbij. Op dat moment maakt zijn nooit aflatende gastvrijheid plaats voor miskenning, gekrenkte trots en vooral: WRAAKZUCHT! Wat volgt is een vloek. Niemand die ’t Swaentje vanaf dat moment bezoekt, wordt ooit nog teruggezien.

Bar der verleiding

Herberg ’t Swaentje stond in de vroege 15e eeuw bekend om zijn wijn, wildgebraad en willige vrouwen. Centrale middelpunt van al deze verleidingen was de bar. Herbergier Gerben zorgt goed voor zijn gasten. “Misschien wel te goed”, vertelt zijn bezorgde knecht Bartholomeus. Wat wil Gerben van zijn gasten? Kom er binnen een uur achter, ontsnap, of check nooit meer uit…

Ontsnappingspercentage
84%

Duur
60 minuten

Aantal personen
Max. 10 personen

Moeilijkheidsgraad
Uitdagend

Speelveld
60m2

Boek nu

A very (c)old case

Hoe komt het landgoed van een Franse wijnboer in het bezit van de Achterhoekse familie De Waardt? Zijn kortstondige, maar fatale bezoek aan ’t Swaentje in juni 1545 kan hier niet los van worden gezien. Wie is hij en wat leidde daar tot zijn dood? In opdracht van Christine Kinesetpa zoek jij dat uit. Lukt dat binnen de tijd?

Ontsnappingspercentage
83%

Duur
60 minuten

Aantal personen
Max. 8 personen

Moeilijkheidsgraad
Uitdagend

Speelveld
40m2

Boek nu

Verdwenen op zolder

Janneke de Waardt is pas 14 jaar als ze verdwijnt. Haar nieuwsgierigheid, haar familienaam en een sleutel in de achterkaft van een oud boek leiden haar naar Terborg. De sleutel geeft haar toegang tot de zolder van ’t Swaentje, maar achter haar slaat de deur genadeloos dicht. Voor Janneke is het te laat. Voor jou nog niet, maar zorg dan wel dat je op tijd de uitgang vindt!

Ontsnappingspercentage
85%

Duur
60 minuten

Aantal personen
Max. 6 personen

Moeilijkheidsgraad
Medium

Speelveld
30m2

Geschikt voor kinderen
Ja

Boek nu

Verlossende arrangementen

Escaperoom Terborg is in combinatie met de omliggende horecagelegenheden een heerlijk tijdverdrijf. Met collega’s, familie of vrienden is het goed vertoeven op het Sint Jorisplein in Terborg. Daarom hebben wij enkele bevrijdende arrangementen samengesteld met onze buren.

Meer informatie